Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό


Μεγάλο σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ηλείας ο «διορισμός» (γιατί περί διορισμού πρόκειται) του μεγαλοεκδότη Λεωνίδα Βαρουξή ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου.
Πολλές φορές η υποκρισία ξεπερνά τα όρια με μερικούς τύπους δημοσιογράφων (που λέει ο λόγος), που ξαφνικά όταν κάποιος έχει αντίθετη άποψη με τους περισσότερους πέφτουν από τα σύννεφα.
Και φυσικά ομιλούμε για την αρνητική ψήφο που έδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξής μας «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ» Χάρης Μιχαλακόπουλος με την οποία είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι, στον «διορισμό- εκλογή» του προέδρου του Λ.Τ. με σαφή αιτιολόγηση το νόμο που έχει ψηφίσει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που υπηρετούν, που θεωρεί και πολύ σωστά ότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ ΤΥΠΟΥ και ΕΞΟΥΣΙΑΣ (3021/2002) και τίποτε άλλο.  Εμείς δεν είμαστε νομικοί ούτε θέλουμε να υποκαταστήσουμε την 


 δικαιοσύνη αλλά γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία διαφυλάσσεται μέσα από τους νόμους που θέσπισαν κάποιοι για να εφαρμόζονται από τους διαχειριστές του δημόσιου βίου. Όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται κατά το δοκούν υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας και αυτό θέλουμε να καυτηριάσουμε με την ύπαρξή μας.

«ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΑΥΤΗΣ»

Και ερχόμαστε τώρα στην περίπτωση που ένας νόμος έχει δημιουργηθεί μεν αλλά αφήνει πολλά κενά (παράθυρα που είναι κοινώς γνωστό), και έτσι κάποιοι βρίσκουν πάτημα και κάνουν τις δουλειές τους.

Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;

Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Στη ερώτηση αυτή θα θέλαμε να απαντήσουμε με την υπόθεση στο πως θα μας φαινόταν η περίπτωση της απόφασης των κομμάτων της Βουλής για εκλογή στην θέση του προέδρου της Δημοκρατίας του Γεωργίου Μπόμπολα μεγαλοεκδότη και επιχειρηματία δημοσίων έργων.
Μήπως το παραπάνω παράδειγμα έχει απόλυτη ομοιότητα με την υπόθεση του προέδρου του Λ.Τ.;

«Η ΔΗΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ….ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»

Προσωπικά με κανέναν πολίτη (όποια θέση και αν κατέχει) δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε και ούτε θέλουμε προστριβές, όταν όμως οι κινήσεις και οι πράξεις τους είναι αντίθετες με τις αρχές μας  και το Εθνικό συμφέρον, θα μας βρίσκουν απέναντι διότι πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα που όλοι καταγγέλλουν αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα για να την σταματήσει.
ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ