Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Δώστε δουλειά στα Ελληνόπουλα



Το κείμενο αυτό απευθύνεται σε όλους τους ντόπιους επαγγελματίες και παραγωγούς οι οποίοι καθημερινά παραπονούνται για την κατάντια του τόπου και την δική τους.
Μάλλον για την δική τους περισσότερο.
Διερωτούνται για ποιο λόγο οι λιγοστοί πλέον καταναλωτές επιλέγουν την αγορά προϊόντων στις υπεραγορές (ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ) καθώς και μέσω διαδικτύου.
Η απάντηση απλή:
Διότι όπως οι ίδιοι επιλέγουν να αγοράζουν φθηνά εργατικά χέρια, έτσι και ο καταναλωτής επιλέγει φθηνότερες αγορές.
Που θα φθάσει όμως αυτή η κατάσταση;
Η κατάσταση θα φθάσει στο απροχώρητο (αν δεν βρίσκεται ήδη εκεί), δηλαδή στο να μείνουν αυτοί δίχως αγοραστικό κοινό καθώς και οι καταναλωτές δίχως απασχόληση που σε αντίθετη περίπτωση θα τους έδινε την δυνατότητα της κατανάλωσης στην ντόπια αγορά.  

Παίρνοντας φθηνά εργατικά χέρια που συνήθως είναι λαθρομετανάστες (Βούλγαρους, Ρουμάνους, Πακιστανούς, Αλβανούς) με την δικαιολογία ότι οι Έλληνες είναι μόνο για τις καφετέριες και τα καφενεία, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν τα χρήματά τους σε ανθρώπους που δίχως μεγάλες καθημερινές ανάγκες τα αποθηκεύουν για να τα στείλουν στις πατρίδες τους που εκεί θα κάνουν αγορές σε πολύ χαμηλές τιμές, λόγω του ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει μεγάλη αγοραστική δύναμη στις χώρες με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Και έτσι το ελάχιστο ήδη χρήμα που ρέει στην «αγορά» βγαίνει εκτός συνόρων, δεν κατευθύνεται στις τσέπες ντόπιων που άμεσα θα καταναλώσουν (για οικογενειακή συντήρηση, πληρωμή φόρων κτλ) που με αυτήν τη μέθοδο κάποια στιγμή θα επέστρεφε στις τσέπες τους.
Πολλές είναι οι φορές που προσεγγίσαμε ανθρώπους της παραγωγικής τάξης για αναζήτηση εργασίας για Ελληνόπουλα που σε πολλές περιπτώσεις είναι και οικογενειάρχες και βρήκαμε «κλειστές» πόρτες με την φθηνή δικαιολογία που αναφέραμε πιο πάνω δηλαδή ότι ενώ τους προσφέρουμε δουλειά αυτοί επιλέγουν το καφενείο.
Αυτό όμως δυστυχώς είναι η μισή αλήθεια, διότι εσκεμμένα αποκρύπτουν το γεγονός  της προσφοράς από μέρους τους ενός εξευτελιστικού μεροκάματου π.χ. 20 € από ήλιο σε ήλιο όπως λέμε στην καθημερινότητα, που το συγκεκριμένο ποσό είναι απαγορευτικό, εξευτελιστικό και αναξιοπρεπές για κάποιον γηγενή που έχει τόσες καθημερινές υποχρεώσεις.
Και ερωτούμε:
Οι ίδιοι ως παραγωγοί θα έδιναν το προϊόν τους σε τιμή χαμηλότερη του κόστους παραγωγής;

Φυσικά και όχι, γιατί όπως τους έχουμε ακούσει πολλές φορές να λένε προτιμούν να μείνει το προϊόν στο χωράφι αδιάθετο παρά να το δώσουν αντί πινακίου φακής.
Έτσι λοιπόν απαντά και ο Έλληνας εργάτης γης στο άκουσμα της οικονομικής προσφοράς από μέρους των παραγωγών και φτάσαμε στην σημερινή τραγική κατάσταση.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Τα περισσότερα Ελληνόπουλα που έχουν ανάγκη για εργασία, πλέον μην μπορώντας να κάνουν αλλιώς δέχονται και το χαμηλό μεροκάματο αρκούμενοι στα απαραίτητα για την επιβίωση τους.
Το μόνο που απομένει είναι όλες οι παραγωγικές τάξεις να κοιτάξουν το καλό του τόπου, δίνοντας την ευκαιρία στα δικά μας παιδιά να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας έστω και μισθούς που θυμίζουν άλλες εποχές και άλλους τόπους.  
Στην αρχή τις χειμερινής περιόδου όπου η αγροτικές εργασίες ξεκινούν:
Δώστε δουλειά στα Ελληνόπουλα για να υπάρχει και αύριο
Ελλάδα
ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ