Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Τιμή στους ΄Ηρωες του '21 μακριά από τους τοπικούς πολιτικάντηδες


Τον Αρχιστράτηγο της Ελληνικής Επαναστάσεως και τους λοιπούς αγωνιστές τίμησε η Ε.Δ.Η.

Στεφάνι στον ανδριάντα του Γέρου του Μωριά στον Πύργο

Το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαρτίου δεκάδες μέλη και φίλοι  της Εθνικής Δράσης Ηλείας συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία 25ης Μαρτίου (όπως είναι το σωστό όνομα της Πλατείας… ΟΤΕ) στην πρωτεύουσα της Ηλείας, τον Πύργο. Μπροστά στον ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, του θρυλικού Γέρου του Μωριά, τίμησαν την Μνήμη των γνωστών και άγνωστων Αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας. 


Ένα στεφάνι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε έναν αληθινό Πατριώτη, στην  Ιερά μνήμη ενός Έλληνα που για δεκαετίες αγωνίστηκε να ξαναδεί η Πελοπόννησος και όλος ο Ελληνισμός την πολυπόθητη Ελευθερία τόνισε σε ομιλία του για την σημασία της επετείου της παλιγγενεσίας ο συναγωνιστής φιλόλογος - ιστορικός ερευνιτής Γεώργιος Κουρκούτας . Και επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο, καθαρό και ελληνικό, μακριά από τις …γραφειοκρατικές διατυπώσεις της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Νομαρχία-Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, που ζητά να κάνουμε …αίτηση, για να καταθέσουμε, όπως πράτταμε τόσα χρόνια, στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων.  

Αφού έγινε αναφορά στην προσωπικότητα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, τους αγωνιστικούς δεσμούς του με την Ηλεία, αλλά και με τους Οπλαρχηγούς της περιοχής όπως ο Χαραλάμπης Βιλαέτης (ο ανδριάντας του οποίου προκλητικά απουσιάζει από τον Πύργο των σκουπιδιών), με τον οποίο συνυπηρέτησε ο Γέρος  στην Ζάκυνθο, παρουσιάστηκε η σημασία τέτοιων μορφών σε εποχές διαρκούς Παρακμής και Μιζέριας. Τιμώντας τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τιμάμε όλους τους Πολεμιστές του Γένους μας. 



Ακολούθως με σύντομη ομιλία του επικεφαλής Νικολάου Ζέζα  πραγματοποιήθηκε μία σύγκριση της Ηρωικής εποχής του 1821 με την σημερινή ελλαδική και υποτελή πραγματικότητα, όπου οι Έλληνες με την δική τους σιωπή ή ανοχή ανέχονται ξένους τοκογλύφους και ελληνόφωνους συνεργούς τους που μισούν καθετί Ελληνικό και πολεμούν τον Ελληνισμό με λόγια και έργα. Η Ελλάς παραδόθηκε άνευ μάχης στους θιασώτες του Σταλινισμού οι οποίοι θα κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε τι εθνικό εντάσσοντας άμεσα τους Έλληνες υπόδουλους της παγκοσμιοποίησης με το πρόσχημα της εξόδου από την οικονομική κρίση. Αν κάτι χρειάζεται ο Έλληνας πλέον είναι δύναμη και ψυχικά αποθέματα ώστε να πει ξανά το μεγάλο ΟΧΙ και να δηλώσει έτσι αντίσταση στον εσωτερικό πλέον εχθρό, που δυστυχώς επέλεξε μόνος του με γνώμονα την επιστροφή της  οικονομικής πλην όμως «εικονικής»  ευμάρειας.   

Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο από τα χείλη όλων των παρευρισκομένων.