Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Μνήμες και μηνύματα που φτάνουν μέχρι σήμερα



Τιμήθηκε στα Περιβόλια η Εθνική Αντίσταση των περιοχών Ολυμπίας και Τριφυλίας


Με την συμμετοχή δεκάδων πολιτών από Ηλεία, Μεσσηνία και Αρκαδία τιμήθηκε και φέτος στο Ηρώο της Μάχης των Περιβολίων η Εθνική Αντίσταση των περιοχών Ολυμπίας και Τριφυλίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 9 Αυγούστου 2015 και προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο της περιοχής π. Κωνσταντίνο Τασιόπουλο.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον εκδότη και συγγραφέα κ. Ευάγγελο Γιαννικόπουλο εκ μέρους των Συνδέσμων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, τον Αντιπλοίαρχο ε.α. κ. Αθανάσιο Μαυροειδή εκ μέρους  των Συγγενών των Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως επαρχίας Ολυμπίας και από τον  καθηγητή φιλόλογο  κ. Γεώργιο Κουρκούτα. Σύντομη αναφορά στην Ιστορία του τόπου στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και στην δράση της οργανώσεως Αντιστάσεως «Ελληνικός Στρατός» έκαναν ο κ. Ευάγγελος Γιαννικόπουλος και ο κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εθελοντική προσφορά του κ. Βασίλη Νικολακόπουλο, που συνέβαλε στην αναστήλωση του φθαρμένου Ηρώου.
Τον χαιρετισμό στην εκδήλωση του απουσιάζοντος τελευταίου επιζώντος της Μάχης της 6ης Αυγούστου 1943 κ. Λάμπρου Γιαλαμά από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας μετέφερε ο Υποπτέραρχος εα. κ. Σωτήριος Γαραντζιώτης. . Για την σημασία της εκδήλωσης και την Ιστορία των γεγονότων της Κατοχής και την αδικία που έγινε από ξένους και ντόπιους εναντίον των Εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος μετά την Απελευθέρωση μίλησε ο κ. Φώτιος Μπέλλος, Αξιωματικός ε.α., ενώ η εκδήλωση έκλεισε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και ο Εθνικός ύμνος.
Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως προσέφερε τοπικά προϊόντα σε όλους τους παρευρισκομένους η κ. Κωνσταντίνα Μασούρα, ενώ το ίδιο πρωί είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην Αρχαία Φιγαλεία και τα εκεί Ηρώο και την προτομή του ηρωικού Λοχαγού Γεωργίου Θεοχαρόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον ΕΛΑΣ  στα γεγονότα του Αυγούστου του 1943.