Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ελληνικός Εθνικισμός




Ο Ελληνικός Εθνικισμός δεν είναι ιδεολογία είναι σύμβολο πίστεως. Πίστεως στην ιστορία της αυτόχθονας ελληνικής φυλής που αναδύθηκε και εξανθρωπίστηκε σε αυτόν το μαγικό τόπο εδώ και τουλάχιστον 300000 χρόνια συμφώνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις της χρονολόγησης των ανθρωπίνων ευρημάτων που βρεθήκαν στη πατρίδα μας. Πίστεως στις αφομοιωτικές της ικανότητες που μέσα στο διάβα του χρόνου ρούφηξαν όλες τις ανθρώπινες προσμίξεις που παρεισέφρησαν σε αυτόν το χώρο και που λόγω της πολιτισμικής της ισχύος γέννημα θρέμμα της μαγιάς της γης της θάλασσας του Ήλιου του αέρα και της ντοπιολαλιάς της Ελλάδας κράτησε την Ελληνικότητα της:

 το όμαιμο το ομόγλωσσο το ομόδοξο και το ομότροπο.

 Το ελληνικό έθνος υπήρξε πάντοτε ένα οργανικό συνεκτικό βιολογικό σύνολο μέσα απ την κοινή του κυτταρική μνήμη και τη δημιουργική του βούληση η οποία υπήρξε ο καταλύτης της διαμόρφωσης ενός οικουμενικού ανθρωπιστικού πολιτισμού. Και είναι αυτή ακριβώς η εν δυνάμει προδιαγεγραμμένη παραγωγή πολιτισμού που αποτελεί το αυθεντικό κριτήριο αξιολόγησης των εθνών που αναδεικνύονται μέσα απ το φυλετικό τους υπόβαθρο και βλαστάνουν σε ένα συγκεκριμένο τόπο ως οριοθετημένες και εξελισσόμενες συλλογικότητες σε έναν πλανήτη που υφίσταται ολοένα και περισσότερο την αφαίμαξη απ τα οικονομικά παράσιτα που προσπαθούν να τον μεταμορφώσουν σε μια παγκόσμια δουλοπαροικία. Ο Ελληνικός Εθνικισμός είναι έκφραση της ελληνικής ιδιοπροσωπίας. Είναι αυθύπαρκτος αυτόφωτος και αυτοδύναμος. 

Δεν είναι εισαγόμενος δεν είναι προϊόν απομίμησης η αντικατοπτρισμού. Δεν σχετίζεται με τον λαϊκισμό του ιταλικού φασισμού που θωπεύει τα συνδικάτα ούτε με τις ιδεοληψίες του γερμανικού ναζισμού περί Άριας φυλής που διαχύθηκε απ τον βορρά κομίζοντας τη σοφία σε μια ζούγκλα υπανθρώπων. Ούτε ακόμη με την όποια οικονομική νεοθεολογία μαρξιστικής η νεοφιλελεύθερης φύσεως που οδηγεί στο δρόμο της δουλείας του ανθρώπου από τον άνθρωπο ή την όποια αναρχική θεώρηση των πραγμάτων γιατί γνωρίζει ότι οι αδήριτοι νόμοι της φύσεως γεννούν πάντα μια τάξη μέσα απ το όποιο προσωρινό χάος. Αυτή σχετίζεται με τον εβραϊκό εθνικισμό που πρεσβεύει τη γραμμική πορεία της ιστορίας την αναρρίχηση στην σκάλα του Ιακώβου προς έναν απολεσθέντα παράδεισο.

Ο Ελληνικός Εθνικισμός έχει την αίσθηση της κυκλικής ροής της ιστορίας της αέναης επιστροφής γι αυτό δεν φοβάται την πτώση γνωρίζει ότι θα την ακολουθήσει η άνοδος. Η κινητήριος δύναμις του η συλλογική του βούληση για αγώνα ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της ζωής και του τόπου. Πιστεύει στις εκλάμψεις του ελληνικού πνεύματος παρά στο συνεχές και διάχυτο λυκαυγές και λυκόφως της όποιας Ανατολής και της όποιας Δύσης. Είναι η ισχυρή ακτίνα του λέιζερ που όταν αναλάμψει όλοι οι άλλοι πολιτισμοί γύρω του συνειδητοποιούν μπροστά του πως οι ίδιοι μπροστά του ήταν: 

φώτα, χίλια φώτα, μα δεν ήταν το ΦΩΣ.

 Και επειδή ακριβώς είναι βαθιά ανθρωπιστικός έχοντας ως αρχή το όνειρο του ενός να μην γίνεται εφιάλτης για τον άλλον σέβεται και εκτιμά τις φυλές τους λαούς και τα έθνη του πλανήτη που ζουν στο δικό τους τόπο στο δικό τους περιβάλλον με τα δικά τους ήθη και έθιμα τη δική τους κουλτούρα το δικό τους πολιτισμό και την δική τους τιμή και υπερηφάνεια. Παράλληλα όμως οφείλει στα πλαίσια του δέοντος να προασπίζεται για λογούς αυτοσυντήρησης φυσικά ψυχικά και πνευματικά τη δική του παρτίδα την δίκη του ιστόρα την δική του ταυτότητα τις δικές του υπερβατικές προοπτικές και το δικό του μεταφυσικό υπόβαθρο.

Το δικό του ΕΘΝΟΣ.

 Γι αυτά ο Ελληνικός Εθνικισμός αγωνίζεται για να διατηρήσει τη δική του εθνική οντότητα ενάντια στις ωσμωτικές πιέσεις αλλογενών αλλόθρησκων και αλλόφυλων απ τους οποίους κατακλύζεται τα τελευταία χρόνια κι απ τους οποίους υπονομεύεται διαχρονικά μέσα και έξω απ την επικράτεια της. Ο Ελληνικός Εθνικισμός είναι υποχρεωμένος να αμυνθεί ενάντια στην επιχειρούμενη φτωχοποίηση του. Όχι την οικονομική φτωχοποίηση.

 Αυτήν δε τη φοβάται.

Ποτέ δεν ήταν αναζητητής και κυνηγός υλικών θησαυρών. Αυτοί ποτέ δε του διασφάλιζαν γνώση και σοφία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σύμβολο του Ελληνικού Εθνικισμού δεν είναι αυτέ ο αγκυλωτός σταυρός ούτε ο Κρητικός διπλούς πέλεκυς παρά την καθαρά ελληνική προέλευση και των δυο αυτών συμβόλων αλλά το τηλαυγές απολλώνιο διπλό αντικατοπτρικό ΕΨΙΛΟΝ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ. 

Οι ρίζες της φυλής μας δεν θα εξολοθρευτούν ποτέ όσο και να προσπαθούν κάποιοι. 

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ