Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Καρλ Πόλατσεκ 1934-2014 Ένας χρόνος χωρίς έναν ταξιδευτή των Ιδεών


Στις 6 Μαρτίου 2014 έφυγε από την ζωή σε ηλικία 80 ετών, ύστερα από πολύμηνη περιπέτεια της υγείας του σε αυστριακό νοσοκομείο, ένας σπουδαίος άνθρωπος και ξεχωριστός φιλέλληνας, ο Αυστριακός Καρλ Πόλατσεκ. Γεννημένος το 1934 στην Βιέννη, ο Καρλ στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια για την πατρίδα του ακολούθησε από νωρίς τις σπουδές στις τεχνικές επιστήμες και εργάστηκε σε νεαρά ηλικία ως Ηλεκτρολόγος στο Εμπορικό ναυτικό της Νορβηγίας.
Με την εργατική του αυτή πορεία γνώρισε τον Κόσμο και τον Πολιτισμό Λαών και Ηπείρων, φροντίζοντας μάλιστα να μελετά συνεχώς, να αυτομορφώνεται και να καλλιεργεί δημιουργικά  την προσέγγιση της Ιστορίας και της Πολιτικής. 
Μία από τις ευχάριστες μορφωτικές ασχολίες του ήταν η Ελληνική Μυθολογία και ιστορία, κάτι που μαρτυρά και το πλήθος των βιβλίων( σε αγγλικά, γερμανικά και νορβηγικά) που είχε στην βιβλιοθήκη του για τους τομείς αυτούς. Σε αυτές διείδε τα αληθινά θεμέλια της Ευρώπης και του Πολιτισμού της. Το 1961 επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα με το πλοίο του και το πρώτο που έκανε ήταν να επισκεφτεί την Ακρόπολη των Αθηνών και τα άλλα μνημεία των Ελλήνων.
Μετά την συνταξιοδότηση του ασχολήθηκε με την πολιτική δράση, με έμφαση την Ευρώπη των Εθνών, κάτι που διαφαινόταν στο πλήθος των δημοσιεύσεων του σε εφημερίδες και περιοδικά. Αυτή του η δράση του αντιμετώπισε  διώξεις των Ιδεών του από το ελεγχόμενο από τους σιωνιστές κατεστημένο στην κεντρική Ευρώπη, που επέβαλε την δικτατορία της Πολιτικής Ορθότητος. Ομιλούσε άριστα την νορβηγική και την αγγλική(πέραν της μητρικής του)και έτσι ήλθε σε επαφή με πληθώρα Κινημάτων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, που τον αντιμετώπιζαν   με σεβασμό και διέβλεπαν στα γραπτά του την καθαρότητα της σκέψης ενός αληθινού στοχαστή.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε επιλέξει την Ελλάδα και δη την Πελοπόννησο ως τόπο διαμονής του, όπως χιλιάδες ομοεθνείς του, όπου συνέχιζε την επικοινωνία με Ευρωπαίους αγωνιστές του Πολιτισμού της Ευρώπης μέσα από άρθρα και συμβουλές. Σε αυτά προέβαλε  τα σπουδαία διδάγματα της Ελληνικής Σκέψης,  της Φιλοσοφίας και της  Ιστορίας, που τις θεωρούσε ως έναν αληθινό θησαυρό για την θεμελίωση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας του 21ου αιώνα. Παρά την ηλικία του, δεν κουραζόταν να γράφει και να συμβουλεύει νέους από πολλές χώρες  και να μεταδίδει ενθουσιασμό για την ανάγκη ενός πανευρωπαϊκού αγώνα, που θα διασώζει την επιβίωση και την πρόοδο της Φυλής και των Παραδόσεων.
Όσοι τον γνώρισαν, έβλεπαν σε αυτόν έναν αληθινά  σοφό και τον ζωντανό αγωνιστή ενός Πολιτισμού που κινδυνεύει σήμερα από την επιβολή μιας εχθρικής κουλτούρας, ενός σχεδίου κατοχής της Ευρώπης από δυνάμεις σκοτεινές και εξωευρωπαϊκές. Και αυτόν τον Καρλ Πόλατσεκ θυμόμαστε όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες. Μία μορφή από αυτές που μάχονται για το Πνεύμα με  όπλο την Αλήθεια και τον Πολιτισμό των Αξιών, μια μορφή βγαλμένη από την Ελληνική διαδρομή των Ιδεών και από την  φυλετική συνείδηση της Ευρώπης των Εθνών.
Ένας ακούραστος  ταξιδευτής της Ευρωπαϊκής Ιδέας, που πέρασε μέγα μέρος της ζωής του σε ταξίδια σε Ωκεανούς και Πολιτισμούς, πέρασε πλέον στην αιωνιότητα. 
Καρλ Πόλατσεκ! 
Πάντα παρών!
Πάντα δίπλα μας για μία Ευρώπη των Εθνών!