Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα για την ιθαγένεια τώρα!



 


Ο Αλέξης Τσίπρας εν μέσω αλλοδαπών.
Με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου επανήλθε στο προσκήνιο η συζήτηση ως προς τη χρησιμότητά τους και χαιρετίστηκε από τον ελληνικό λαό. Η φύση του ερωτήματος στο δημοψήφισμα ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε μεγαλύτερη συμμετοχή, μια και μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού απείχε συνειδητά από την διαδικασία (μεταξύ αυτών και ο γράφων). Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν ψήφισαν, δεν είναι απαραίτητα εναντίον της αμεσοδημοκρατικής έκφρασης του λαού.
Κι αν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου υπήρχαν χαρακτηριστικά που απώθησαν τον ελληνικό λαό από το να προσέλθει στις κάλπες, υπάρχουν άλλα θέματα εξίσου σοβαρά και ζωτικά για την επιβίωση όχι μόνο του κράτους, αλλά και του ελληνικού έθνους, τα οποία κατά την γνώμη μου πρέπει άμεσα να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού. Το κυριότερο από αυτά είναι ο τρόπος απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, ο οποίος αλλάζει με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκε επί της αρχής από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Τα «συνήθη ύποπτα» διεθνιστικά και νεοταξικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) και ο «πατριώταρος» Ζουράρις ψήφισαν υπέρ του εθνοκτόνου νόμου με τους ΑΝΕΛ να καταψηφίζουν, χωρίς να εξηγούν όμως γιατί συνεχίζουν μετά από αυτήν την εξέλιξη να στηρίζουν μια κυβέρνηση, η οποία τολμά να φέρνει έναν νόμο που βάζει φωτιά στα θεμέλια της εθνικής μας κοινωνίας. Το ΚΚΕ όπως πάντα ήταν «ωσεί παρόν» και η ΝΔ επίσης καταψήφισε το νόμο. Δε νομίζω όμως ότι έχει καμία σημασία τι κάνει το κόμμα που όταν είχε τη δυνατότητα να καταργήσει τον επαίσχυντο νόμο Ραγκούση (προεκλογική του δέσμευση το 2012) δεν το έπραξε. Ευτυχώς επενέβη το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα είχε βρει όλα έτοιμα στην πορεία απεθνικοποίησης που έχει ξεκινήσει.
Η Χρυσή Αυγή τέλος, προς τιμήν της είπε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, αλλά σε ένα τόσο κεντρικό ζήτημα που αφορά και την ουσία των όσων διατείνεται ότι πρεσβεύει, θα περίμενε κανείς μια πιο δυναμική αντίδραση.
Επειδή το ζήτημα είναι ζωτικό για την βιολογική συνέχεια του ελληνικού έθνους μια και «έθνος» σημαίνει πλην των άλλων και κοινή καταγωγή, θα πρέπει άμεσα να ασκηθούν πιέσεις ώστε να αναδειχθεί ο τρόπος απόδοσης της Ελληνικής ιθαγένειας ως νούμερο 1 ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τον ελληνικό λαό, πιέζοντας παράλληλα ώστε να τεθεί σε δημοψήφισμα η απόφαση που πήρε το ελληνικό κοινοβούλιο η οποία συμπυκνώνεται στο ερώτημα: «Κατάργηση των τροποποιήσεων του Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας: Ναι ή Όχι;»
Την οικονομία μας ακόμη κι αν την φτιάξουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα πρέπει να ξέρουμε για ποιόν θα την φτιάξουμε. Δεν είναι δυνατόν τα πολιτικά κόμματα να περιφέρουν τον όρο «εθνική κυριαρχία» από εδώ κι από εκεί, να τον αναδεικνύουν σε κύριο επιχείρημα για να στηρίξουν τις προτάσεις τους και από την άλλη να στηρίζουν ή να ανέχονται νόμους που καταργούν την ίδια την ουσία αυτής της «εθνικής κυριαρχίας».
Σε ένα ιδεολογικό επίπεδο είναι οξύμωρο (ίσως και επικίνδυνο κατά κάποιους) να ζητώ να επικυρωθεί με ψήφο μια πραγματικότητα που σφραγίστηκε με ποταμούς αίματος ανά τους αιώνες, όπως είναι η βιολογική πραγματικότητα του έθνους. Στην πολιτική όμως δεν φτάνει η ιδεολογική προσέγγιση των πραγμάτων αλλά χρειάζεται και η πρακτική αντιμετώπισή τους. Διότι η εθνοκτόνος πολιτική της κυβέρνησης υπάρχει, είναι εδώ και μας απειλεί άμεσα τώρα!
Σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα των Ελλήνων και την γεννητικότητα των αλλοδαπών που θα αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια ελέω ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει περιθώριο όχι μόνο για ιδεολογικές, αλλά και ούτε καν για πρακτικές συζητήσεις. Και επειδή οι νόμοι δεν αλλάζουν με απόφαση του λαού εφόσον δεν ερωτηθεί, αλλά μέσω του κοινοβουλίου, θα πρέπει άμεσα να αναδειχθεί το θέμα και να ασκηθούν πιέσεις στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς του ώστε να προλάβουμε την βέβαιη καταστροφή που έρχεται.
Μια τέτοια εκστρατεία ενημέρωσης και πίεσης προς όλες τις κατευθύνσεις πήρε αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας της 5ης Ιουλίου, ο επικεφαλής της «Πορτοκαλί - Σύγχρονης Πόλης» και δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων Γιώργος Σαγιάς. Αφού δηλώσω ότι τάσσομαι ξεκάθαρα και με πάθος στο πλάι του σε αυτήν την προσπάθεια, καλώ όλους τους Έλληνες να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια η οποία είμαι βέβαιος ότι θα βρει ανταπόκριση στην πλειοψηφία του λαού μας, εφόσον στηριχθεί και επικοινωνηθεί από όλους όσους ανησυχούμε για την καταστροφική αυτή προοπτική.
Αφού ο ελληνικός λαός εξέφρασε μέσω του δημοψηφίσματος την θέλησή του, που εκφράστηκε λίγο πολύ με το «την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγομεν πέτρες», ιδού ο τρόπος να το επιβεβαιώσει πανηγυρικά. Αλλιώς θα μείνουν μόνο οι πέτρες...

άρθρο του Νίκου Τζιόπα

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο Ιουλίου 2015 της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος».